6. Írásos szakvélemény

A vizsgálatokról részletes szakvéleményt küldünk Önöknek a vizsgálati megbeszélést követően 15 munkanapon belül, postai úton. A komplex vizsgálati véleményünk hivatalos orvosi dokumentumnak felel meg. Emellett ez a dokumentum alapját képezi annak is, hogy az intézményünk által nyújtott pedagógiai szakszolgálati ellátást igénybe vegyék, mint a komplex korai fejlesztés és tanácsadás.

5. Szóbeli tájékoztatás a vizsgálatról, a megbeszélés

Ezen alkalmon – melyre kérjük, a gyermek nélkül jöjjenek – részletesen átbeszéljük Önökkel a tapasztalatainkat, válaszolunk kérdéseikre. Amennyiben felmerül a fejlesztések, terápiák szükségessége és ezt Intézményünkben kívánják igénybe venni, ennek módjáról és gyakoriságáról részletes tájékoztatást adunk. Kérjük Önöket, hogy ahogyan a vizsgálaton, úgy a megbeszélésen is lehetőség szerint mindkét szülő/gondviselő vegyen részt.

4. Komplex vizsgálat

Az Önök által visszaküldött dokumentumok alapján gyermekneurológus vagy gyermekpszichiáter és gyógypedagógus fog részt venni a vizsgálaton, mellettük mozgásterapeuta és pszichológus vehet még részt a folyamatban. A vizsgálaton -ugyanabban a szobában- míg gyermeküket a gyógypedagógus vizsgálja játékos helyzetben, Önökkel a gyermekorvos beszélget gyermekük eddigi fejlődésmenetéről, a jelen nehézségeiről. A vizsgálat várható időtartama 2 óra. Elképzelhető, hogy kiegészítő vizsgálatra is szükség lesz Intézményünkben (pl. beszédvizsgálat, mozgásvizsgálat, szociális-kommunikációs készségek célzottabb megfigyelése), ennek időpontját a vizsgálat végén egyeztetjük Önökkel. A vizsgálat megbeszéléssel zárul, ami a legtöbb esetben egy külön alkalommal történik, szintén előre egyeztetett időpontban.

3. Felkészülés a vizsgálatra

Szakembereink az Önök által beküldött dokumentumokat áttekintik, majd az itt megfogalmazott probléma jellegétől függően döntik el, hogy milyen szakemberekből álló teamben kerül sor gyermekük vizsgálatára. A várható várakozási időről irodai munkatársunk tájékoztatja Önöket.
A vizsgálat időpontjáról először telefonon, majd írásban kapnak információt irodai munkatársunktól.
Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint mindkét szülő vegyen részt gyermekük vizsgálatán.
A vizsgálathoz 2 hónapnál nem régebbi háziorvosi beutalóra van szükség.

2. Kérdőív visszaküldése

Az e-mailben, vagy postai úton kapott kérdőívet kérjük, töltsék ki. Amennyiben a gyermek közösségbe jár, kérjenek az intézményből pedagógiai véleményt, ennek megírását szempontsorral segítjük. Kérjük csatolják továbbá a gyermek eddigi vizsgálatairól, kezeléseiről szóló zárójelentések (pl. születési zárójelentés, szakorvosi vizsgálatok, pedagógiai vizsgálatok, vélemények) másolatát.

1. Jelentkezés a vizsgálatra

Jelentkezésüket személyesen, telefonon, vagy e-mailen várjuk. Ennek során irodai munkatársunkkal lépnek kapcsolatba, aki a jelentkezést regisztrálja, felveszi az Önök adatait. Ezt követően kiküld Önöknek e-mailen, vagy postai úton egy kérdőívet, amely a gyermek eddigi életéről, fejlődéséről szóló kérdéseket tartalmaz. Minderre azért van szükségünk, hogy minél jobban megismerjük gyermeküket és felkészülhessünk a vizsgálatra.