Skip to content

SzakembereknekAkkreditált továbbképzések és sok minden más

Intézményünk elkötelezett a kora gyermekkori intervenció hazai meghonosításában. Több munkatársunk tagja a rangos nemzetközi szakmai társaságnak, az International Society for Early Intervention-nak. Képzéseinkkel, rendszeresen megrendezett konferenciáinkkal, előadásainkkal és kiadványainkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországon az eltérő fejlődésű vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett gyermekek időben szakszerű kivizsgálásra kerüljenek és fejlődésük optimalizálása érdekében a számukra megfelelő terápiás és fejlesztési ellátásban részesülhessenek. Ezt a célt akkor érhetjük el, ha a kora gyermekkori intervenció területén érintett szakmák (orvosok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, pszichológusok, szociális munkások, védőnők, stb.) képviselői nyitottak az új szemlélet elsajátítására és a szakmák közötti együttműködésre.

Akkreditált képzések Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/005429

Családközpontú kora gyermekkori intervenció komplex esetkezelési technikái

Gyakorlatorientált képzésünket olyan szakembereknek ajánljuk, akik a kora gyermekkori intervenció bármely területén dolgoznak (gyógypedagógus, gyógytornász, konduktor, védőnő, mentálhigiénés szakember, óvónő) és már legalább fél éves gyakorlattal rendelkeznek.Várunk mindenkit, aki ismereteit bővíteni, megújítani szeretné saját szakterületén belül és annak határait tágítva. Tapasztalatban mutatjuk be a team munka fontosságát és hogy mit jelent a gyakorlatban a családközpontúság.

Célunk, hogy a résztvevők megtapasztalják, és megértsék feladatuk összetettségét, gondolkodjanak munkájukkal összefüggésben saját személyiségbeli hatásukról és az etikai határokról. További szándékunk, hogy saját tapasztalatokat éljenek meg a szülőkkel való kommunikáció, a tanácsadás és a konzultáció szerepéről, sokrétűségéről. Tréningjellegű képzésünkben hangsúlyos a csoportmunka, a közös gondolkodás, ezért a résztvevők aktív részvételét várjuk!

empty
empty

Autizmus-specifikus komplex korai intervenció – elméleti és gyakorlati alapismeretek

Az autista gyermekekkel és családjaikkal foglalkozó szakemberek a probléma jellegéből adódóan az átlagosnál is nagyobb kihívások előtt állnak. A legkorábbi életkorban olyan élet eseményekben kell segítséget nyújtani a családoknak, mint a gyermekük problémájának a felismerése, a diagnózissal való szembesülés.

A továbbképzés azoknak a szakembereknek szól, akik a korai életkorban találkoznak a családokkal és még nem rendelkeznek autizmus alapismeretekkel, vagy van alapismeretük, de még nincsen gyakorlati tapasztalatuk a 2-6 éves életkor kihívásaival kapcsolatban.

A tanfolyam részletesen tárgyalja a világ megértését segítő személyi és tárgyi környezet akadálymentesítését, nagy hangsúlyt fektetve az életkor megismerési sajátosságára, a játékra. Rengeteg gyakorlati ötletet nyújt ahhoz, hogy képesek legyenek a szülőknek segíteni a gyermekükkel való közös játékban, valamint abban, hogy gyermekük más gyermekkel is kapcsolatba tudjon kerülni.
A képzés segíteni kíván az alvás, az étkezés, a szobatisztaság és az önellátás során felmerülő nehézségekben is.

Autizmussal élő gyerekek az óvodában-integráció a gyakorlatban

Az autizmussal élő gyermekek óvodai nevelése máig nagyrészt megoldatlan probléma. Egyre több óvoda befogadó, azonban ezek közül kevesen felkészültek erre. Az autizmus spektrum zavar természetéből adódóan az autista gyermekek ellátása specifikus ismereteket, szemléletet, módszereket kíván.

A képzés részletesen tárgyalja a világ megértését segítő személyi és tárgyi környezet akadálymentesítését. Gyakorlati ötletekkel segíti a résztvevő szakembereket az önellátás, az önálló és a közös játéktevékenység, az irányított foglalkozás, az ünnepek, kirándulások során felmerülő nehézségek megoldásában, továbbá a különböző szituációkban megjelenő viselkedésproblémák kezelésében.

A képzést a 3-7 éves korosztállyal dolgozó óvodapedagógusok és fejlesztő pedagógusok részére ajánljuk, hogy felkészültté váljanak autizmussal élő kisgyermekek nevelésére, biztosítva a számukra szükséges egyénre szabott autizmus-specifikus megsegítést, segítve a szűkebb és tágabb környezettel való együttműködést.

empty
empty

BKFK-SEED Fejlődési Skála - Sewall Early Educational Development Scale Budapesti Korai Fejlesztő Központ által átdolgozott vizsgáló eljárása 0-4 éves korig

Ha tudni szeretné, hogy a gyermek játéka milyen összefüggésben van a fejlettségi szintjével, ha érdekli, hogy a vizsgált gyermek ki is valójában a számok mögött, és hogyan fogjon hozzá a fejlesztéséhez, vagy elakadt, és nem látja pontosan, miért nem sikeres a kijelölt út, akkor Önnek szól képzésünk! Sok-sok állapotmegismeréssel és fejlesztéssel foglalkozó szakember fejében megszülettek már ezek a kérdések.

A BKFK-SEED Fejlődési Skála közel 30 éves vizsgálati tapasztalat alapján átdolgozott, a diagnosztikai munkát és a fejlesztő foglalkozások megtervezését is egyaránt támogató vizsgáló eljárás. A képzésen elsajátított Skála a gyermekek legfőbb tevékenységéből, a játékból kiindulva térképezi fel a képességek egyéni struktúráját, segítve ezzel a tervezés és a fejlesztő folyamat megvalósítását. A Skálán kívül ehhez Módszertani kézikönyv, Profil lapok és a teljes eszköztár megvásárlásának lehetőségét kínáljuk.

JóLenni, etetési és evészavarok komplex korai terápiájának elméleti és gyakorlati alapjai

Képzésünket a kora gyermekkori intervenció bármely területén dolgozó szakembernek ajánljuk (gyógypedagógus, gyógytornász, konduktor, védőnő, pszichológus, gyermekorvos, dietetikus), mert a családok életében felmerülő evéssel kapcsolatos nehézségek bárki felé megfogalmazódhatnak. Az evés, különösen ebben a korai életszakaszban, kiemelkedő fontossággal bír a szülők számára, befolyással van a szülői kompetencia érzésére.

Képzésünkön az evés anatómiai és élettani folyamatának megértése mellett áttekintjük, hogy a pszichomotoros fejlődés különböző területei hogyan befolyásolják az evésfejlődést, és ez miként hat a család mindennapjaira. A képzés gyakorlati ismereteket nyújt a tipikus fejlődésű gyermekek étkezéshez kötődő nehézségeitől, a különféle fogyatékossággal élő gyermekek evészavaráig.

A képzés gyakorlatorientált, saját élményen is alapul. A résztvevőknek alkalmuk adódik több helyzetben “belekóstolni” a team munka sajátosságaiba, kérdéseikkel és észrevételeikkel lehetőségük van érdeklődésük szerint alakítani a tematikát.

empty

május 2021

2021p09ápr(ápr 9)00:00p28máj(máj 28)00:00MegteltBKFK-SEED Fejlődési Skála – a Sewal Early Educational Development Scale Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkatársai által átdolgozott vizsgáló eljárása (0-4 éves korig)(április 9) 00:00 - (május 28) 00:00 Budapesti Korai Fejlesztő Központ és EGYMI. – Zuglói ház, 1146 Budapest, Csantavér köz 9-11Esemény típusa:SEED Fejlődési Skála – a Sewal Early Educational Development Scale Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkatársai által átdolgozott vizsgáló eljárása (0-4 éves korig)”

2021cs27máj(máj 27)00:00h28jún(jún 28)00:00Autizmus-specifikus komplex korai intervenció - elméleti és gyakorlati alapismeretek00:00 - (június 28) 00:00 Budapesti Korai Fejlesztő Központ és EGYMI. - Budai ház, 1115 Budapest, Bártfai utca 34/aEsemény típusa:Autizmus-specifikus komplex korai intervenció – elméleti és gyakorlati alapismeretek

szeptember 2021

2021h13szept(szept 13)00:00p24(szept 24)00:00Családközpontú kora gyermekkori intervenció komplex esetkezelési technikái00:00 - 00:00 (24) Budapesti Korai Fejlesztő Központ és EGYMI. - Budai ház, 1115 Budapest, Bártfai utca 34/aEsemény típusa:Családközpontú kora gyermekkori intervenció komplex esetkezelési technikái

2021h20szept(szept 20)00:00cs23(szept 23)00:00JóLenni, etetési és evészavarok komplex korai terápiájának elméleti és gyakorlati alapjai00:00 - 00:00 (23) Budapesti Korai Fejlesztő Központ és EGYMI. - Budai ház, 1115 Budapest, Bártfai utca 34/aEsemény típusa:JóLenni, etetési és evészavarok komplex korai terápiájának elméleti és gyakorlati alapjai

2021cs30szeptEgész napszo06novAutizmussal élő gyerekek az óvodában - integráció a gyakorlatban(Egész nap) Budapesti Korai Fejlesztő Központ és EGYMI. - Budai ház, 1115 Budapest, Bártfai utca 34/aEsemény típusa:Autizmussal élő gyerekek az óvodában - integráció a gyakorlatban

Ez is érdekelheti

Akkreditált képzések

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ COVID-19 járvány kapcsán bevezetett intézkedései

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tanévet személyes kapcsolattartás formájában kezdjük meg, és amennyiben a járványhelyzet nem kívánja ennek újragondolását, a megszokott menetrendben, fokozott járványügyi intézkedések mellett folytatjuk. Az alábbi intézkedéseket az Önök és családjuk, valamint munkatársaink biztonsága érdekében hoztuk. A részletes tájékoztató letölthető a honlapról.

Segítsd 1%-oddal évente több mint 500 család komplex ellátását!

Kedves Barátunk!

Évről évre azon dolgozunk, hogy egyre teljesebb segítséget, egyre jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani a hozzánk forduló gyerekeknek és családoknak.

De van, hogy nekünk is segítségért kell fordulnunk a családokhoz.

Ahhoz, hogy a Budapesti Korai Fejlesztő Központban továbbra is az őket megillető színvonalon fogadhassuk a családokat, minden támogatásra szükségünk van.

Kérjük, ha teheted, adód 1%-ával támogass minket, hogy újabb családoknak segíthessünk!

X