Kedves szülők, családok, kollégák és minket követő olvasók! Fogadjátok szeretettel ezeket az ünnepi jókívánságokat, gondolatokat, amelyeket a kollégáink üzennek Nektek. A Budapesti Korai Fejlesztő Központ minden munkatársa nevében boldog karácsonyt kívánunk!

Ezen a karácsonyon azt kívánom önöknek, hogy legyen alkalmuk elcsendesedni, önmagukra és egymásra figyelni; az ünnep napjaiban egyaránt legyenek meghitt pillanatok és örömteli találkozások! Kívánom, hogy meg tudják élni a karácsony örömét és békéjét, és legyen részük sok és sokféle szeretet-megtapasztalásban! 

Csillag gyúlt a sötét égen,
megszülettél szép Reményem.
Csendben pihensz Anyád karján
reménységünk éjszakáján.

Csillag gyúlt a sötét égen,
aludj csendben szép Reményem!
Atyád õrzi édes álmod,
mint ahogy Te a világot.

..és egy hallgatnivaló: https://www.youtube.com/watch?v=tQhJdlsZb6U

Melegséget, sok mosolyt és nevetést kívánok a hozzánk járó családoknak és a kollégáimnak!

“Szeressetek: ezt mondja az Apostol
S ennél különbet nem mond senkise.
A betlehemi békés csillagokból
Üzeni ezt ma a Szivek Szive! (Juhász Gyula)”

Kívánok neked az ablakodba fényeket, a fényhez szép csendeket, a csendhez tiszta vágyakat, és a vágyhoz mindig társakat! Békés Karácsonyt kívánok!

A Karácsonytól mindenki mást vár. Vannak, akik nyugalmat, békességet, vannak, akik az összejövő család pezsgését, egyesek kisebb csodákat, mások csak “együtt lenni”.  Kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön a megálmodott Karácsonya!

“Az ünneptől főként azt várnánk, hogy legyen! Végre valami ne tőlünk függjön, ne a jókedvünknek, szerencsénknek, boldogságunknak legyen kiszolgáltatva, hanem legyen: mint a természet. Mint a napsütés. Mi meg ülnénk a kerti fehér karosszékekben, valaki talán még könnyen mellettünk, és arcunkat a fénybe tartjuk. Ez volna az ünnep – jön, amikor ideje van, harmónia és jóság nő a nyomában, és nemcsak jobbá változunk, de a másik jóságára is rálátunk.” (Esterházy Péter)

Mindig megkérdezem a hozzám járó családoktól, hogy mit terveznek az ünnepekre, hogy töltik majd, mivel készülnek. Sajnos sokszor hallom azt a nehéz helyzetben lévő családoktól, hogy sehogy, semmivel, majd csak eltelik az a nap is mint a többi nehéz rutin nap… Nagyon megfájdul a szívem ilyenkor, mert azt gondolom, hogy bármennyire beteg, sérült a kisgyermek, egy pillanatnyi megállás, az illatok, a szép fények, az ünnepi zene, a szülők leheletnyi szusszanása bele kell, hogy férjen, mert ettől lesz olyan az élet, mintha minden rendben lenne, mintha átlagos lenne a különleges család, erre lehet majd visszaemlékezni, ebbe lehet egy kicsit belekapaszkodni, a továbbiakra erőt meríteni. Azt kívánom, hogy minden családba elérkezzen a csoda néhány perce, órára a szeretet ünnepén!

A boldogságban az a szép, hogy bennünk él. Figyeljünk most befelé, hogy rátaláljunk! 

Mindannyian rajta vagyunk az úton.

Ez az út néha egyenesnek tűnik, máskor lankás, van, hogy nagy emelkedőkön kell átjutnunk, sokszor kiszámíthatatlan kanyarokat hoz. Csodálatos örömöket és kihívásokat élünk meg utazásunk során.  Van mikor egyedül, van hogy társsal, társakkal járjuk be, útjainkat megosztva, keresztezve egymással. Ezek a megélt tapasztalatok , élmények tesznek minket teljesebbé – még ha sokszor nem is vágyjuk ezeket a kihívásokat –  mégis gazdagabbá, válunk azzá akik ma vagyunk, s leszünk holnap azok, amire nem is számítunk.

Gyermekünk érkezése egy kivételes és örök pillanat ezen az úton, aki szemünk előtt nyílik, bontakozik ki éjjel és nappal a Ő saját különleges útját bejárva, a miénkhez kapcsolódva.

Békés, szeretettel teli utazást, időnként megpihenést kívánok minden családnak, kollégánknak, szeretteinknek és a magunk számára is.

Áldott ünnepeket! (Czeizel Barbara)

Recommended Posts