Skip to content

Koraszülött Prevenciós Program

Egy koraszülött gyermek fejlődése nagyobb odafigyelést kíván, még akkor is, ha a csecsemő kevés beavatkozással vészelte át a PIC-en töltött napokat, és az orvosok jó esélyekkel bocsátották haza. A még fejlődésben lévő szervekkel, idegrendszerrel világra jött baba a méhen kívüli élet során másfajta odafigyelést, szoros kísérést igényel.

A kórházból kikerülve kérdések merülhetnek fel Önökben, a féltés, a bizonytalanság kétségei befolyásolhatják mindennapjaikat. A koraszülött gyermekek esetében még inkább előtérbe kerülhet az evés-etetés és a gyarapodás üteme körüli bizonytalanságok mellett a megnyugtathatóság, az alvás és elalvás kérdése.

empty
Koraszülött Prevenciós Program

Természetesen az is foglalkoztatja a szülőket, hogy a nehéz kezdet befolyással lesz-e a későbbiekben a baba mozgásfejlődésére, érzékszerveinek működésére, értelmi fejlődésére, figyelmére.A Programba való jelentkezés már a kórházi tartózkodás alatt megtörténhet, illetve onnan hazakerülve vehetik fel szakmai csoportunkkal a kapcsolatot. Intézményünkben komplex állapotmegismeréssel kezdődik az együttműködés. Egyedülálló a Program azon vállalása, hogy a szülők igénye szerint a csecsemő korrigált 3 hónapos koráig otthonukban látogatja szakemberünk a családot. Ezáltal megkíméljük a babát az utazástól, és közvetlenül segítjük szüleit a mindennapok megszervezésében.

Ezt követően Intézményünkben fogadjuk a családot, a gyermek állapota és a szülők szükségletei szerinti gyakorisággal. A találkozások alkalmával folyamatában követjük a baba fejlődését és tanácsot adunk az aktuális gondozási és fejlesztési kérdésekben.
A Programban kontrollvizsgálatokat végzünk a gyermek korrigált 1 éves és 2 éves korában, majd 5 éves korban a részképességeket is vizsgáljuk.

 

A koraszülöttekkel és családjaikkal folyó munka integrált tudást igényel, így programunkban olyan szakemberek dolgoznak, akiknek jelentős tapasztalatuk van a gyermeki fejlődés támogatásáról. Gyermekneurológus, gyógypedagógus, gyógytornász, mozgásterapeuták, pszichológus, szülő-csecsemő konzulens, perinatális szaktanácsadó dolgozik közösen a Koraszülött Prevenciós Programban.

Honlapunk blog menüpontját folyamatosan bővítjük a témához kapcsolódó szakmai anyagokkal, cikkekkel. Kérjük, látogasson el erre az oldalra is.

Koraszülött Prevenciós Program