Skip to content

Komplex gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás

Egyéni gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás​

Munkánk központi eleme, a családdal szoros együttműködésben zajló ellátási forma.

A gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás a különböző fejlődési területek egyénre szabott fejlesztését jelenti. Ezek lehetnek a pszichomotoros fejlődés különböző területei, vagyis a mozgás, a látás, a hallás, a gondolkodói képességek, a kommunikáció és beszéd, a szociális viselkedés, az észlelés-érzékelés és az önkiszolgálás. A gyógypedagógiai megsegítés szerves része a gyermek aktuális állapotának megfigyelése, a fejlődés nyomon követése, az otthoni élethelyzetek megbeszélése.M

 

empty

A gyógypedagógiai szemléletű tanácsadás fontos akkor is, amikor a gyermek a fejlődésmenet tekintetében rizikóval él (pl. koraszülött, születéskor átélt kisebb traumát, vagy más okból nyugtalanító a szülők számára a fejlődése). Ilyen helyzetekben a szakemberek figyelme a minimális jelek észrevételére irányul.

Közösen értelmezve a gyermek viselkedését, a szülőkkel együtt tervezik meg az otthoni támogató környezetet.
Gyógypedagógusaink különféle alap-szakirányú végzettséggel és továbbképzéssel rendelkeznek. A diagnosztikai folyamat eredményének tükrében minden esetben a gyermek szükségleteire szakosodott kollégát bízzuk meg a gyermek ellátásával.

Csoportos gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás

A gyermek fejlődésének alakulásával, életkorának előrehaladtával változhatnak az igényei és a fejlesztési célok is, ezért kiscsoportos ellátási formát is biztosítunk. Csoportos foglalkozásaink között vannak

  • szociális-kommunikációs képességeket fejlesztő,
  • nyelvi képességeket fejlesztő,
  • szenzoros integrációt elősegítő és
  • közösségre felkészítő csoportok.

Gyógypedagógiai óvodánk felkészítő csoportjának részletes leírása megtekinthető az óvoda oldalán

Honlapunk blog menüpontját folyamatosan bővítjük a témához kapcsolódó szakmai anyagokkal, cikkekkel. Kérjük, látogasson el erre az oldalra is.