Skip to content

Szülő-, családtámogatás

Egy gyermek születése, legyen szó első gyermek vagy kistestvér érkezéséről, nagymértékben megváltoztathatja a szülőpár mindennapi életét, és pszichés alkalmazkodóképességét. Hatalmas felelősségvállalást jelent az a folyamat, mely során elköteleződünk az új élet megóvásáért és támogatásáért. A szülővé válás folyamatának pedig kiemelkedően fontos része az is, hogy ebben az új szerepben felidéződnek gyermekkori élményeink és emlékeink a saját szüleinkkel kapcsolatban. Az eddigi viselkedés és szerepek már nem illeszkednek jól ehhez az életciklus-váltáshoz, így kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, új megoldásokat találni és önmagunk belső pszichés folyamatait is újragondolni. Ez a változás azonban nem mindig gördülékeny, néha olyan akadályokkal is szembe találhatjuk magunkat, ahol jól jöhet egy szakember segítsége. A kihívás mértékét pedig tovább fokozhatja, ha gyermekünk fejlődése nem problémamentes. Éppen ezért, igazodva a hozzánk érkező családok egyéni igényeihez, többféle pszichológiai támogatást is biztosítunk Központunkban.

empty
Szülő-, családtámogatás

Szülő-csecsemő konzultáció, mely során 0-3 éves korú csecsemők és kisgyermekek alábbi nehézségeivel foglalkozunk: alvási nehézségek, szoptatási/táplálási problémák, gyakori sírás és nyűgösködés, szeparációval összefüggésben lévő nehézségek, nehéz születésélmény feldolgozása.

Gyermekpszichológiai tanácsadás, mely során a gyermekek alábbi nehézségeivel foglalkozunk: fokozódó nyugtalanság és érzelemszabályozási nehézségek, figyelmi vagy magatartásbeli nehézségek, evési és alvási problémák, szülőtől való elválással kapcsolatos nehézségek, bepisilés/bekakilás (ha a gyermek már korábban szobatiszta volt), kortárs kapcsolati nehézségek.

Tanácsadás és konzultáció a mindennapi gondozási és nevelési kérdésekkel kapcsolatban.

Segítő beszélgetés a szülők számára egyéni, páros és csoportos formában

Gyermekpszichológiai tanácsadás az ellátásban résztvevő gyermekek testvérei számára

Pár- és családterápiás konzultáció

Kiscsoportos interaktív szülői beszélgetések

Honlapunk blog menüpontját folyamatosan bővítjük a témához kapcsolódó szakmai anyagokkal, cikkekkel. Kérjük, látogasson el erre az oldalra is.