Skip to content

Innen és túl
A Budapesti Korai Fejlesztő Központ
30 éves jubileumi konferenciája

2022. november 19. szombat
Radisson Blu Béke Hotel
1067 Budapest Teréz krt. 43.

Az illusztráció Benkő Lilla: Fészek (2015) című munkája.

Rövid összefoglaló

Időről időre igyekszünk áttekinteni a Budapesti Korai Fejlesztő Központ elért eredményeit, hatásait az általunk ellátott családok életére és a szakmai környezetre. Az idei, 30. jubileumi évünkben ennek jegyében egy átfogó kutatást végeztünk annak érdekében, hogy lássuk és láttassuk, hogy három évtized alatt meddig jutottunk, és merre tartunk közösen a családokkal, szakemberekkel és a döntéshozókkal, összességében a társadalom minden tagjával. Ezeket a gondolatokat és eredményeket mutatjuk be konferenciánkon, illetve a jubileum alkalmából megjelenő tanulmánykötetben.

Időpont: 2022. november 19. szombat, 8:00-17:00
Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel 1067 Budapest Teréz krt. 43.

A konferencia programja A program részletes leírásai az előadások címére kattintva elérhetők.

Nincs esemény erre a dátumra

Részvételi feltételekRészvételi díj: 10.000 Ft. (Szülők és nappali tagozatos hallgatók számára 5.000 Ft. A diákigazolvány bemutatását a helyszínen fogjuk kérni.)

A részvételi díj tartalmazza:

  • a konferencián történő részvételt,
  • két kávészünetet és egy szendvicsebédet,
  • a Budapesti Korai Fejlesztő Központ 30 éves jubileumi tanulmánykötetét.

A részvételi díj kizárólag előre utalással fizethető a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány 11701004-20213668 sz. számlaszámára, 2022. november 11-ig. A regisztráció csak az átutalás beérkezésével válik aktívvá. Kérjük a közlemény rovatban tüntessék fel a regisztrációban rögzített nevüket.

A regisztrációkat a szabad helyek erejéig a jelentkezések sorrendjében tudjuk fogadni. 

A konferencián pedagógus kollégák számára 8 órás nem akkreditált pedagógus-továbbképzési programon való részvételről tudunk igazolást kiállítani.

A kávészünet és szendvicsebéd költségeit terhelő adót a szervező magára vállalja. 

Innen és Túl - Tanulmánykötet

Czeizel Barbara intézményigazgató

Az idei, 30. jubileumi évünkben ennek jegyében egy átfogó kutatást végeztünk annak érdekében, hogy lássuk és láttassuk, három évtized alatt meddig jutottunk, és merre tartunk közösen a családokkal, szakemberekkel és a döntéshozókkal, összességében a társadalom minden tagjával. Ezeket a gondolatokat és eredményeket mutatjuk be, ebbe a tanulmánykötetben. Hálás vagyok csodálatos munkatársaimnak, azért hogy évtizedek óta lankadatlan, őszinte hittel és szakmaisággal gondolkozunk, dolgozunk együtt az érintett családok életének támogatásáért. Hálás vagyok a családoknak, akik három évtizede fogadnak minket bizalmukba életük egyik legnehezebb időszakában, és segítenek minket jobb, nyitottabb szakemberré válni. Hálás vagyok azoknak a szakembereknek, akik megtisztelnek minket azzal, hogy a tudásunkat méltónak tartják arra, hogy ezt átvegyék tőlünk. Köszönöm mindannyiuknak, akik e tanulmánykötetben elmondták, leírták gondolataikat, kutatási eredményüket, tapasztalataikat. Ez a tartalom olyan munícióval erősít meg minket, amely a következő évtizedünk szakmai munkájának új irányait is kijelöli.

Orvos-Tóth Noémi ajánlója

"Álmaiban minden szülő egy egészségesen fejlődő gyermek képét dédelgeti. Amikor kiderül, hogy a fejlődés eltér az optimálistól, az első kérdés így hangzik: hova forduljak segítségért? A Korai Fejlesztő Központ három évtizede erre a kérdésre adott válasz. Magam sem tudom, hányszor javasoltam kétségbeesett és elbizonytalanodott szülőknek, hogy keressék a Korait, mert tudtam, ott szakmailag és emberileg is jó kezekben lesznek. Jó kezekben lenni pedig igen fontos, különösen ha legnagyobb értékünkről, a gyermekünkről van szó. A Korai egy olyan közösség, egy olyan csapat, akik missziót látnak el. Nem véletlenül használom a misszió kifejezést. Aki missziót lát el, olyat vállal magára, amit mások nem, olyan úton indul el, amin addig nem jártak, olyan módszereket vezet be, amiket addig nem használtak, olyan szemléletet honosít meg, ami korábban ismeretlen volt. A Koraira mindez igaz. A Korai ritka képződmény: egyszerre progresszív szemléletű ellátóhely, ahol a legmodernebb megközelítéssel dolgoznak a szakemberek, és pezsgő szellemi műhely, amire a legnagyobb elismeréssel nézhetünk. Ebben a kötetben bepillantást nyerhetünk az elmúlt évtizedek történetébe, izgalmas kutatásokba, de főleg abba a holisztikus szemléletbe, ami annyira jellemző a Korai működésére. Ha kívánhatok, akkor nem kívánok mást, mint töretlen lelkesedést, és hitet az eddigi munka folytatásához."

Kedves Érdeklődő!

A konferencia férőhelyei sajnos beteltek, így a regisztrációt lezártuk. Hamarosan felkerül a honlapra a Budapesti Korai Fejlesztő Központ tanulmánykötete pdf formátumban, mely írásos betekintést ad majd Önöknek az intézmény munkájába.

Bármilyen egyéb kéréssel, javaslattal keressenek bennünket bátran a email címen.

Köszönjük érdeklődését

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkatársai

A konferencia támogatói